University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
Izbor dekana

Prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila izabran za novog dekana Veleučilišta VERN'

Stručno vijeće Veleučilišta VERN' izabralo je prof. dr. sc. Vlatka Cvrtilu za dekana VERN'a. Mandat dekana Cvrtile počinje s novom akademskom godinom, od listopada 2013.

U skladu s VERN'ovim strategijskim okvirom razvoja, profesor Cvrtila radit će na daljnjoj afirmaciji VERN'a kao europskog visokog učilišta u visokoobrazovnom sustavu Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na realizaciju međunarodnih akademskih potencijala koji se otvaraju ulaskom Hrvatske u EU.

Vlatko Cvrtila doktor je znanosti, redoviti sveučilišni profesor i izabrani znanstveni savjetnik. Od 2004. do 2005. bio je prodekan, a od 2008. do 2010. dekan Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. U svojoj uspješnoj karijeri, profesor Cvrtila je, između ostaloga, bio savjetnik predsjednika Republike i predsjednice Vlade Republike Hrvatske. Predaje na VERN'u od 2005., a ujedno je i član Savjeta Veleučilišta VERN'.

Prigodom svog imenovanja, Vlatko Cvrtila je izjavio:
"Razvojna strategija Veleučilišta VERN' usklađena je sa strateškim razvojnim dokumentom Europske unije - "EUROPE 2020", koja podrazumijeva podizanje udjela visokoobrazovanog stanovništva Unije na 40%. Smatram da VERN'ovi obrazovni modeli mogu znatno doprinijeti ostvarenju ciljeva iz tog dokumenta, razvoju našeg društva, obrazovanja općenito te podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u EU okruženju. Veseli me što ću sudjelovati u razvoju VERN'a kao europskog sveučilišta."

Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća, komentirao je izbor prof. Cvrtile:
"Profesor Cvrtila dolazi na mjesto dekana VERN'a u pravo vrijeme, kad intenziviramo naše djelovanje u europskom visokoobrazovnom prostoru i  profiliramo se kao europsko visoko učilište. Uvjeren sam da će Vlatko Cvrtila, kao akademski čelnik VERN'a, doprinijeti daljnjem razvoju VERN'a i ostvarenju njegovih strateških ciljeva te kvaliteti visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Profesoru Cvrtili želim puno uspjeha u obavljanju ove zahtjevne i  odgovorne dužnosti."

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 3.9.2013.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, dekan, novi-dekan, novi-dekan-verna, Vlatko-Cvrtila, izbor-dekana, Vlatko-Cvrtila-novi-dekan, prof-dr-sc-Vlatko-Cvrtila
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh