University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
WinDays konferencija u Rovinju

U partnerstvu Microsofta, EPH i VERN'a, uspješno održani WinDays Business 11

Jedanaesta po redu WinDays konferencija, koja se od 4. do 8. travnja održala u Rovinju, okupila je brojne stručnjake i predstavnike tehnološke i poslovne zajednice u Hrvatskoj. Konferencija se i ove godine sastojala od dva dijela – tehnološkog, pod nazivom  WinDays Technology i poslovnog, pod nazivom WinDays Business.

VERN' je i ove, kao i prošle godine, bio programski partner poslovnog dijela konferencije te je dao značajan doprinos uspješnom održavanju poslovne konferencije, kroz sudjelovanje u kreiranju programskih sadržaja, koordinaciju predavača i njihovih nastupa, te koordinaciju moderatora i okruglih stolova.

Sudionike WinDays Business programa, na otvaranju je govorom dobrodošlice pozdravio predsjednik Upravnog vijeća VERN'a, Branko Štefanović, koji se osvrnuo na glavne teme konferencije: gospodarski oporavak i kritične točke gospodarstva te ulogu obrazovanja u kreiranju razvojne politike.

Dekan VERN'a Goran Radman bio je sudionik dvaju okruglih stolova, a održao je i predavanje za posjetitelje konferencije. Na prvom okruglom stolu, ″Zemlja (ne)znanja″, uz dekana Radmana, nastupili su Ivan Vidaković (direktor Microsofta Hrvatska), Danica Ramljak (ravnateljica Instituta Ruđer Bošković), Davor Pavuna (znanstvenik), Vedran Mornar (predsjednik Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje) te Mislav Balković (dekan Visoke škole za primjenjeno računarstvo). Na ovom okruglom stolu raspravljalo se o modelu edukacijskog sustava pomoću kojeg bi stvorili zemlju znanja, odrednicama visokoobrazovnog sustava, efektima Bolonje te usklađivanju obrazovnog i poslovnog sektora.

Na drugom okruglom stolu, ″Konkurentnost Hrvatske – (još jedan) novi početak!″, sudionici su raspravljali o komparativnoj prednosti naše zemlje, odnosu države i biznisa te Zakonu o radu. Uz dekana Radmana na okruglom su stolu sudjelovali i Ivan Vidaković (direktor Microsofta Hrvatska), Boris Bauk (direktor HP Hrvatska) te Stjepan Orešković (predsjednik Odbora direktora EPH).

U prigodnom predavanju pod nazivom ″Konkurentna Hrvatska – otkriće EU″, dekan Radman je istaknuo da se hrvatsko društvo nalazi pred brojnim izazovima, poput dinamičkog gubitka konkurentnosti, gubitka reformskog momenta, manjka odlučnog vodstva i političke vizije, te da je naš model društvenog i ekonomskog razvoja iscrpljen. Upozorio je da ulazak u EU otvara nove mogućnosti, ali donosi i brojne izazove s kojima ćemo se morati suočiti.

 
Odjel za komunikacije
 
Datum objave: 14.4.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, goran-radman, Branko-Štefanović, microsoft, windays-business-11, windays-konferencija, EPH, održana-windays-konferencija, windays-11, vern-programski-partner, dekan-Radman-održao-predavanje, konkurentna-hrvatska, zemlja-znanja
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh