University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
VERN' Alumni

ALUMNI [28.06.2006.]

STUDENTSKA PRIJATELJSTVA U POSLOVNA PARTNERSTVA


VISOKO UČILIŠTE VERN' UTEMELJILO VERN' ALUMNI KLUB – KLUB DIPLOMIRANIH STUDENATA VERN'a

U srijedu 28. lipnja 2006. Visoko učilište VERN' utemeljilo je klub diplomiranih studenata VERN'a - VERN' Alumni (VA). Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića u Kristalnoj dvorani hotela Westin. U sklopu svečanosti utemeljenja održano je izlaganje NJ. E. Vincenta Degerta, šefa Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj na temu 'Izazovi pred Republikom Hrvatskom u procesu pristupanja Europskoj uniji – gospodarski aspekti'. U ime Predsjednika Republike, uspjeh VERN' Alumni klubu zaželio je posebni savjetnik predsjednika Mesića prof. dr. Izet Aganović. Uz članove VERN' Alumni kluba – diplomirane studente VERN'a, svečanosti su nazočili i uglednici iz poslovnog svijeta te poslovni partneri i prijatelji VERN'ovih alumnija.

U svom izlaganju, glavni direktor Ozren Jureković objasnio je zašto se Visoko učilište VERN' odlučilo na korak osnivanja VERN' Alumni kluba upravo sada, koja je vizija tog udruženja te koji su koraci nastanka.

Tijekom protekla dva mjeseca telefonski su anketirani svi diplomirani studenti VERN'a i temeljem sakupljenih podataka kreirana je alumni baza s informacijama gdje rade, u kojem sektoru/odjelu i na kojem radnom mjestu. Obimnija anketa (34 pitanja) među alumnijima je provedena na dan svečanog utemeljenja u hotelu Westin, a poslužit će kao inicijalni putokaz u kojem smjeru alumniji žele da se njihov klub razvija.

Osnovne ideje VERN' Alumni kluba su:
• umrežavanje – informiranost te dostupnost i brzina izmjenjivanja informacija
• burza roba, zaposlenja i ideja koje će alumniji imati mogućnost međusobno razmjenjivati

Imenovan je Osnivački odbor VERN' Alumni kluba u sastavu:
1. Alen Kišić – VERN' alumni; pomoćnik direktora za korporativne komunikacije, Podravka d.d.
2. Robert Pokrovac - VERN' alumni; direktor marketinga, Globalnet grupa d.d.
3. Kristijan Pakšec - VERN' alumni; izvršni direktor, MojPosao Net
4. Suzana Skoko - VERN' alumni; export menadžer, Potomac d.o.o.
5. Ivo Ivančić - VERN' alumni; voditelj Službe za međunarodnu suradnju i odnose s javnošću, Visoko učilište VERN'
6. Ivana Vrhovski – voditeljica Odjela za komunikacije, Visoko učilište VERN'
7. Mario Vukelić – sudac Visokog trgovačkog suda; predavač na Visokom učilištu VERN'
8. Ozren Jureković – glavni direktor, Visoko učilište VERN'

Temeljni zadaci Osnivačkog odbora VERN' Alumni kluba bit će kreiranje koncepta i dinamike kluba te inicijalni koraci za pokretanje istog.

Na dan osnivanja VERN' Alumni kluba, CROATA KRAVATA i časopis LIDER kao tvrtke-sponzori za alumnije su priredili prigodne akcije i popuste. Svaki član VERN' Alumni kluba dobit će na kućnu adresu brošuru CROATE s kojom ostvaruje popust od 15% na kupovinu u CROATINIM trgovinama i besplatan broj časopisa LIDER uz 30% popusta na godišnju pretplatu.
Svečanost utemeljenja VERN' Alumni kluba ovjekovječena je milenijskom fotografijom VERN'ovih diplomiranih studenata – alumnija na prostoru ispred Muzeja Mimara koju je snimio proslavljeni fotograf Šime Strikoman u sklopu svog projekta «Milenijska fotografija».

Neformalno druženje VERN'ovih alumnija, njihovih poslovnih partnera i prijatelja te nastavnika Visokog učilišta VERN' održano je uz domjenak na «After work Alumni partyju» u klubu «Hemingway» na Tuškancu. Proslavljanje osnivanja VERN' Alumni kluba potrajalo je do dugo u noć uz izvanredan nastup grupe «Živa legenda».

Pogledajte galeriju slika

[ Foto: webmaster] 
Datum objave: 5.7.2006.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, alumni
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh