University of Applied Sciences
Kontakt   HR | EN
Agencija za znanost i visoko obrazovanje Certifikat za uspješno upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Erasmus sveučilišna povelja Superbrands EFMD QUDAL
 
Vijesti
"Studenti i tržište rada"

VERN' predstavio sustav podrške pri zapošljavanju i razvoju karijere

Veleučilište VERN' je pokrenulo sustav podrške pri zapošljavanju i razvoju karijere. Iako se alumniji VERN'a, prema procjenama temeljenima na podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s kraja 2010., zapošljavaju po stopi od preko 95 posto, smatramo kako razmatranje mogućnosti efikasnije integracije mladih na tržište rada i dalje treba biti naš prioritet, ali i prioritet cijelog društva.

"Cilj nam je da u jednom određenom roku pružimo podršku svim našim studentima, a prvenstveno onim nezaposlenima. U sklopu projekta ćemo prikupiti informacije o našim nezaposlenim studentima, uspostaviti mrežu poslovnih partnera, pomoću Gallupovog Strenghts Finder upitnika za prepoznavanje talenata, izraditi profil svakog prijavljenog kandidata, te ga sukladno rezultatima  upućivati na dodatnu edukaciju, ukoliko će ona biti potrebna. U suradnji s partnerima, istražit ćemo postoji li među poslodavcima na tržištu potražnja za dobivenim profilom osobe, te ih spajati s potencijalnim kandidatima koji odgovaraju njihovim potrebama", rekao je Ozren Jureković, glavni direktor VERN'a na predstavljanju projekta.

Cilj projekta je, u suradnji s akterima na tržištu rada, pokušati postići 100%-tnu zapošljivost studenata, a program će biti ponuđen i drugim zainteresiranim visokoobrazovnim ustanovama kroz model akademske suradnje.

Nakon predstavljanja projekta održan je panel "Studenti i tržište rada". Članovi panela su u komunikaciji s posjetiteljima i relevantnim akterima na tržištu rada, komentirali stanje na tržištu te usklađenost obrazovnog sustava s novim trendovima, ali i ponudili prijedloge za poticanje zapošljivosti mladih.  

U panel raspravi su sudjelovali Robert Manchin, predsjednik i glavni izvršni direktor GALLUP Europe, Ivana Vrhovski, voditeljica ljudskih potencijala na Veleučilištu VERN', Aco Momčilović, voditelj ljudskih potencijala Bille, Saša Jurković, direktor portala Posao.hr i alumni VERN'a, Vedran Mornar, predsjednik Nacionalnog vijeća za visoko obrazovanje, te predstavnici institucija i uspješnih tvrtki u Hrvatskoj.  

Partneri projekta su:

 
Odjel za komunikacije
Autor fotografija: Petar Vučetić
 
Datum objave: 23.5.2011.
 
Galerija slika:
 
Ključne riječi: VERN, ozren-jurekovic, zapošljivost, karijere, zapošljavanje, studenti-i-trziste-rada, podrska-pri-zaposljavanju-i-razvoju-karijere, Gallup-Strengths-Finder, Aco-Momčilović, Robert-Manchin, Ivana-Vrhovski, Saša-Jurković, Vedran-Mornar
 
Pošalji na: Pošalji na facebook Pošalji na twitter
 
Vezane novosti
 

na vrh